lørdag 13. august 2011

Professor Badass: Minerva McGonagall


Gjennom alle filmene har professor Minerva McGonagall vært en kjær karakter i bakgrunnen. En karakter som gir en latter innimellom eller andre små øyeblikk som gir deg en trang til å gi henne en god klem (selv om hun nå ser ganske streng ut). Men i den siste filmen viste hun en voldsom side av seg selv - på sett og vis var det var hennes store øyeblikk. Vi har, på en måte, alltid tatt henne for gitt, men i den siste filmen, hvor alt ser ut til å være på sitt mørkeste, trapper hun opp og leder dem alle inn i krigen mot Voldmorts og hans Death Eaters. Og hun er jo intet mindre enn... badass.


"Hogwarts is threatened! Man the boundaries, protect us!" Jeg får gåsehud hver gang jeg ser den scenen. Tenker litt tilbake på sjakkscenen i Harry Potter and the Philosopher's Stone (Chris Columbus, 2001) egentlig (den beste scenen i den filmen). "I've always wanted to use that spell!" I alt maset er hun fortsatt søt.


Harry Potter-filmene er i allefall ingen Disney-film. Her dør de som fluer. Og gjennom alle kampscenene slo det meg hvor mye jeg likte den strenge professoren; "McGonagall MÅ i allefall overleve!" Maggie Smith er så adorable, men Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (David Yates, 2011) er kanskje hennes beste film i denne serien.

Ingen kommentarer: